top of page

De soorten bordspelers

  • Foto van schrijver: Vera
    Vera
  • 12 dec 2019
  • 3 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 13 dec 2019

Vandaag is de tijd aangebroken om niet het bordspel onder de loep te nemen, maar de speler. Waarschijnlijk kennen we allemaal wel bepaalde types bordspelers. Maar wat is volgens Bij Gebrek aan Beter de dwarsdoorsnede van de bordspelkolonie? Benieuwd? Lees het hier!


De Chipsvinger

De Chipsvinger kun je herkennen aan de altijd aanwezige vettige oranje afzetting op zijn vingers. Deze persoon vraagt vaak na een kwartiertje spelen: 'Heb je ook iets te eten?' Zodra er een bak chips op tafel wordt gezet, is het Chipsvinger die lustig uit de bak eet. Chipsvinger is ook degene die, als je pech hebt, de bak uitlikt.


Naar verluid is de traditie van het kaarten sleeven ontstaan na de desastreuze aanrakingen van Chipsvinger.

Ook wel bekend als de horrorvingers.

Het 'Meesterbrein'

Het 'Meesterbrein' zit al gniffelend en handenwrijvend te pochen over zijn ultieme plannen, waarmee hij zijn tegenspelers grandioos zal verslaan. Het gaat een overwinning worden die de geschiedenisboeken in gaat. Zodra het 'Meesterbrein' aan de beurt is faalt hij echter faliekant met zijn meesterplan. Je zult het 'Meesterbrein' nog de hele dag horen mokken over dat het 'niet eerlijk' is dat hij faalde en dat anderen het spel 'niet goed hebben begrepen'.

Het gezicht dat menig meesterbrein trekt tijdens een spel Twilight Imperium.

De Analysis Paralysis-rekenmachine

Analysis Paralysis-rekenmachine is de persoon die uren doet over het starten en afronden van een beurt. Alles moet perfect voorbereid, afgemeten en optimaal uit te voeren zijn. De rekenmachine gaat pas nadenken over zijn beurt als die alle variabelen uit kan rekenen (lees: nadat alle spelers hun beurt hebben afgerond). Dan pakt de Rekenmachine de handleiding erbij om te weten hoeveel kaarten er van welk soort er nog aanwezig kunnen zijn. Als Analysis Paralysis aan zet is, kun je rustig je hond intussen uitlaten of lekker chips gaan eten met Chipsvinger.



De telefooncentrale

Deze persoon speelt het spel half mee, want hij zit de helft van de tijd vastgekluisterd aan de telefoon. Af en toe hoor je hem wat zeggen: 'ja even mijn vriendin appen, want we moeten nog boodschappen halen voor morgen.' 'Oh, ik speel zo weer mee, want de baby wil niet slapen dus ik moet even Beppie appen. ' Ook is er een grote fascinatie voor de live voetbaluitslagen.

Gezellig.

Alle foto's met telefoongebruikers zijn deprimerend saai. Hier twee schattige cavia's.

De Stille Overwinnaar

De Stille Overwinnaar hoor je niet te veel aan tafel. Stilzwijgend verzint hij de meest geniale plannen. Hij is degene die het ware meesterbrein is. In één beurt vernietigt De Stille Overwinnaar de geweldige plannen van het 'Meesterbrein'. Vrees voor De Stille Overwinnaar!

Als ie gewonnen heeft, dan is ie niet meer zo stil.

De Hypotheker

Hebben jullie net een groep gevaarlijke orcs verslagen, begint deze persoon over de overwaarde van zijn huis en hoeveel zijn nieuwe hypotheek waard is. Waarom? Geen flauw idee. Maar er moet en zal iedere bordspelsessie over gepraat worden.


Saaaaaaaaaaaaaaaai.

De Humorpantalon

De Humorpantalon speelt gezellig mee met het spel, maar neemt het niet al te serieus. Voor hem is het doel van het bordspel niet per se het winnen, maar het meedoen. De Humorpantalon probeert de sfeer erin te houden met grappen en vreemde dansjes. Ook is hij degene die Het 'Meesterbrein' het nog even lekker erin wrijft dat hij zo 'keihard' verloren heeft.


Gaappersoon

Deze persoon vindt het spel eigenlijk maar niks. Gaappersoon doet mee, omdat de groep dit spel graag wil spelen. 'Hoe lang duurt het nog?', hoor je hem steeds zeggen. Een subtielere Gaappersoon zal vragen naar 'hoe wordt het spel ook weer gewonnen?' Verder hoor je Gaappersoon niet echt, behalve als ie geeuwt.

 

Herkennen jullie deze types of kunnen er types bij? We horen het graag! Laat je comment achter!


Disclaimer: de bovenstaande types kunnen natuurlijk gecombineerd worden!


Comentarios


  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

©2019 door Bij gebrek aan beter.

bottom of page